Socijaldemokratska partija Srbije smatra da početak vakcinacije u Srbiji predstavlja ohrabrujuću vest i nadamo se, početak kraja pandemije koja je paralisala čitavo čovečanstvo. Srbija, koja je među prvim zemljama u Evropi započela vakcinaciju, pokazuje odgovornost prema svojim građanima i spremnost da uloži dodatna materijalna sredstva i ljudske resurse u borbi protiv ove pošasti.
Vakcina je civilizacijska tekovina, koja je u prošlosti pomogla kod iskorenjivanja najtežih bolesti i učinila svet sigurnim i zdravim. Zbog toga nema mesta za spekulacije i zlonamerna tumačenja danas, kada ceo svet sa nestrpljenjem očekuje masovno vakcinisanje.
U ovom trenutku je najvažnije da se vrati poverenje građana u državu i njene institucije, a posebno medicinsku struku. Važno je da građani ne podlegnu još uvek snažnoj kampanji antivaksera.
Kada lečite svoje dete tražite najbolje i najiskusnije doktore, a ne šarlatane i nadrilekare. Zato verujemo da su građani Srbije razumeli koliko je ovo velika i važna stvar i da neće podleći veštačkoj i lažnoj dilemi da li se vakcinisati ili ne.
Predstojeće praznike treba da dočekamo svesni da opasnost nije iza nas, kao ni da korona virus nestaje, već da svojim ponašanjem svi damo primer kako se čuvaju sopstveni i životi ljudi oko nas. Svet se nalazi na velikom ispitu, najvećem posle Drugog svetskog rata, a principi solidarnosti i požrtvovanosti od presudnog su značaja.