Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ambasador Države Kuvajt u Srbiji Jusuf Abdulsamad razgovarali su na jučerašnjem sastanku o unapređenju bilateralnih odnosa, posebno u oblastima turizma, trgovinske razmene, investicione saradnje i saradnje u oblasti energetike.

Ministarka Matić je ovom prilikom rekla da s obzirom da je Srbiji u planu razvijanje banjskog turizma, postoji otvorenost za mogućnost investicione saradnje u ovom sektoru, kao i za razvoj trgovinskih odnosa i povećanje trgovinske razmene.

Ambasador Abdulsamad je istakao da dve zemlje imaju zajedničke interese i dodao da je kuvajtska strana zadovoljna kako se Srbija posvetila realizaciji projekta Železničke stanice Beograd i predložio nastavak saradnje i na drugoj fazi.

Takođe je predložio da se po završetku pandemije organizuju srpske izložbe i sajmovi kako bi takva prezentacija povećala posete kuvajtskih turista.

Ministarka i ambasador su se složili da je Mešovita komisija za ekonomsku i tehničku saradnju veoma dobar mehanizam za pokretanje i rešavanje konkretnih pitanja i da je potrebno da nastavi sa zasedanjem.