Tribinu na temu „Žene u politici“ koju je organizovao Forum žena Sandžačke demokratske partije, je obeležila velika posećenost, saradnja i zanimljiva diskusija govornica koja je ujedno privukla i veliku medijsku pažnju.
Članice i funkcionerke Socijaldemokratske partije Srbije bile gošće koje su se obratile skupu.
O politici i ženama, svaka sa različitog niova vlasti, drugačije sredine iz koje dolazi, iz sopstvene struke i iskustva govorile su direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Dr Suzana Paunović, direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, poslanica u Narodnoj skupštini, Nataša Mihailović, poslanica u skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine, Rajka Vujović i članica Gradskog veća opštine Vračar, Mirjana Mitrović.
Priliku da se ostvari na upravljačkom mestu, Suzana Paunović je navela da je dobila upravo od Rasima Ljaljića: „…tada uopšte i nisam bila član stranke. Nije nužno da ste član stranke, da nekom možete da dokažete da ste vredni. Po tome se naša stranka i razlikuje od drugih“. U stranku se pre 10 godina učlanila današnja direktorka TO Srbije, Marija Labović koja ističući u svom govoru da ono što ju je naročito privuklo u stranku jeste bio stav, način rada i ideologija predsednika Rasima Ljajića i posebno ističe da je zadovoljna svojim pristupanjem stranci jer zna da nije pogrešila.
O značaju učešća žena u politici, diskutujući i odgovarajući na pitanja publike, razmenjene su broje ideje o mogućnostima poboljšanja položaja žena i otvorene su nove mogućnosti međusobne saradnje. ”Odgovornost, posvećenost, uvažavanje i poštovanje su vrednosti predsednika stranke Rasima Ljajića. On to što živi, što su njegove vrednosti, on to i pokazuje u svom svakodnevnom radu.Nema boljeg mesta za to što pokušavamo danas ovde da kažemo i uraimo od Ljajićeve stranke“, rekla je na tribini poslanica Nataša Mihajlović.

Rajka Vujović, poslanica u skupštini APV je navela da smatra da za žene koje žele političku karijeru jeste bitno za koju se stranku opredele: „…ne pružaju sve stranke jednako i na isti način priliku ženama. Stranka predsednika Rasima Ljajića je jedan od najboljih saveznika na današnjoj političkoj sceni kada su prava i položaj žena u pitanju“, dok je članica Gradskog veća opštine Vračar, Mirjana Mitrović navela kako sopstvenim primerom i aktivnošću žena u politici može da učini veoma značajne stvari. Rad na lokalu je mesto gde se odvija najvažnija politik. Kontakt sa ljudima na lokalu i organizacija različitih događaja otvara brojne mogućnosti za dokazivanje u politici, navela je Mitrović.
Skupom je moderirala odbornica u skupštini Grada Novog Pazara, Senada Leković. Ona je otvorila tribinu rečima da politika utiče na okolnost unapređenja života, a naša svakodnevica na okolnost naprednije politke, dok je u ime organizatora gošće pozdravila predsednica Foruma žena SDP, Azamela Papić ističući da je žena stub svakog društva, a da je forum žena formiran pre svega da afirmiše rad žena u stranci, a potom i da pokaže snagu SDP-a. Svoja politička iskustva podelile su i prve odbornice SDP u Novom Pazaru, Šerifa Preljević i Ulfeta Demčović, ohrabrujući prisutne i javnost da žene treba da se politički angažuju i doprinesu stvaranju povoljnije klime za život u miru i dijalogu.

Gošće iz Socijaldemokratske partije Srbije je ugostio i u ime građana Novog Pazara pozdravio Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac dok su se prisutnima na tribini obratili i predsednik Sandžačke demokratske partije, Nihad Hasanović, direktor stranke, Muzafer Dragolovčanin i Član gradskog veća, Mirsad Jusufović.