Povodom Međunarodnog dana pismenosti, koji se u svetu obeležava od 1965. godine , Opštinski odbor SDP Srbije Pantelej organizovao je akciju na gradskom trgu.

Tom prilikom, narodni poslanik dr Predrag Jelenković rekao je da se SDP Srbije Niš- OO Pantelej, u svom programu Država obrazovanja , zalaže za uvođenje i dostupnost što kvalitetnijeg obrazovanja, bez obzira na društveni položaj, nacionalnu, etničku i versku pripadnost, pol, sposobnosti i uzrast, zbog čega je potrebno da kao država imamo dugoročan strateški karakter obrazovne politike.

Prema rečima Jelenkovića socijaldemokrastki pristup obrazovanju podrazumeva da se gradjanima pruži mogućnost da uživaju u društvu jednakih mogućnosti.

Predsednik omladine SDP Srbije Pantelej, Petra Žikić istakla je da Međunarodni dan pismenosti predstavlja, pre svega, podsetnik na važnost opismenjavanja jednog društva, sa akcentom na mlade osobe koje su lideri istog.


„ Želimo da podignemo svest o tome koliko je značajno za državu da joj najmlađe stanovništvo bude pismeno i obrazovano, te akcije ovog tipa organizujemo, a sve sa ciljem da stvorimo društvo znanja” naglasila je Žikićeva.

Ovo je samo jedna u nizu akcija koje SDP Srbije Pantelej organizuje, a sve s ciljem širenja socijaldemokratskog duha.