Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Stiven Ndegva, razgovarali su danas o merama podrške usled okolnosti izazvanih pandemijom kovid-19 i modelima dalje saradnje.

Ministarka je izrazila zahvalnost za dosadašnju podršku Svetske banke, kao i optimizam u pogledu moguće saradnje u oblasti turizma, pružanja preporuka u cilju podsticanja srpskih malih i srednjih preduzeća da svoje proizvode i usluge prilagode uslovima krize, ističući značaj inicijativa i projekata Svetske banke kao što je projekat olakšavanja trgovine i transporta na Zapadnom Balkanu.

Direktor Svetske banke zahvalio se na saradnji Vladi Srbije u oblastima trgovine i transporta, naglasivši uspehe Srbije na polju sajber bezbednosti. Na sastanku je dogovoreno da nalazi Ankete Svetske banke o održavanju/digitalizaciji poslova tokom pandemije kovid-19 i načinima na koje su se preduzeća prilagodila novim okolnostima, budu podeljeni sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, budući da je zaključeno da bi mnogi operativni fenomeni koji su se pojavili mogli biti korisni i u postpandemijskom periodu.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]