Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić i ambasador Grčke u RS, Jorgos Djakofotakis, složili su se na današnjem sastanku da je potrebno omogućiti ulazak predstavnika, odnosno vlasnika srpskih turističkih agencija u Grčku radi njihovih dogovora sa poslovnim partnerima u vezi sa plaćenim turističkim aranžmanima.

Ambasador je poručio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da se ovaj problem uspešno i u što kraćem roku reši, i to na osnovu spiska vlasnika agencija kojima je potrebno odobrenje za ulazak u Grčku, koje će ministarstvo dostaviti.

Ministarka Matić je ovom prilikom predložila protokol o saradnji sa grčkim turističkim sektorom na osnovu kojeg bi ubuduće bila organizovana komunikaciju dve zemlje u odnosu na posledice pandemijske krize.

„Ovakve situacije nisu dobre ni za Srbiju ni za Grčku i smatram da treba da nađemo način da koordiniramo ovim pitanjima. Sada kada smo veoma zabrinuti za zdravlje i bezbednost ljudi moramo istovremeno da mislimo i na ljude koje zavise od turizma, čiji su to biznisi i način da održe svoje porodice“, naglasila je Matić.
Ministarka i ambasador su se saglasili i da je potrebno nastaviti sa inicijativom za smanjenje cene rominga, odnosno sa nastavkom procedure u vezi sa Memorandumom o saradnji u oblasti telekomunikacija između dve zemlje.