Prof. dr Nebojša Ranđelović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja posetio je grad Pirot i  razgovarao sa gradonačelnikom Pirota Vladanom Vasićem o potencijalima novih obrazovnih profila i programa. U tom smislu, Randjelović je istakao koliko je  važno pronaći funkcionalni model saradnje kako bi se odgovorilo potrebama privrede i lokalne zajednice.

Gradonačelnik Pirota zahvalio je na iskazanoj inicijativi Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i izrazio želju za daljim unapredjenjem i konkretizacijom planiranih aktivnosti.

Državni sekretar Ranđelović  istakao je značaj novih obrazovnih profila i programa predstavljajuci ih kao nužnu kariku u spoju potreba privrede i lokalne zajednice, obezbeđivanja kvalifikovanih i obrazovnih kadrova i ostvarivanja politike ostanka mladih i perspektivnih stručnjaka u svojim gradovima i sredinama.

 U duhu socijaldemokratije i vrednosti za koje se zalaze SDP Srbije, samo unapredjenjem obrazovanja može se postici kvalitetniji nivo društvenog razvoja.