Za novog predsednika izabran je Slaviša Rakić. Pred punom salom „Zadružnog doma“ u Čoki on je poručio: „U Opštinskom odboru SDP Srbije žitelji Čoke mogu da očekuju iskrenu lokalnu politiku, političke organizacije korektne sagovornike, koalicioni partneri odgovorne saradnike. Neka te tri reči iskrenost, korektnost i odgovornost budu naša obaveza ali i preporuka kod svih.“

Kraj predizboren godine za socijaldemokrate u Vojvodini obeležen je radno i svečano, rekonstrukcijom Opštinskog odbora u Čoki. Već po pravilu, na ovoj, kao na gotovo svim, svečanoj konferenciji naše stranke su se okupili predstavnici većine lokalnih političkih organizacija.

Novo rukovodstvo OO SDP Srbije u Čoki podržali su predstavnici Srpske napredne stranke, Pokreta socijalista, Demokratskog Saveza Vojvođanskih Mađara i Demokratske Stranke. U ume gostiju prisutne je pozdravi načelnik Severno Banatskog okruga Nikola Lukač. On je iz čestitike izabranim napomenu da svi politički akteri u lokalnim sredinama moraju da traže rešenje za bolji život svakog čoveka, ali da je za sve najveći zadatak stvaranje uslova za ostanak mladih u svojim opštinama, jer bez sposobnih mladih ljudi nema boljitka za opštine na severu Vojvodine.

Predsednik Pokrajinkog odbora Socijaldemokratske partije Srbije Nenad Ivanišević  je prisutne u govoru podsetio na preko potrebnu političku saradnju i korektnu političku komunikaciju, jer kako je rekao, jedino zajedno možemo naći rešenja za probleme koje imaju žitelji Čoke, Potisja i Severnog Banata. Uz čestitke za predstojeće praznike, on je naglasio da lični primer i odgovorno ponašanje moraju biti osnova za vođenje svake politike, da se uspeh rada odbora, ako je u vlasti, meri vidljivim rezultatima na kraju svake budžetske godine i da se on mora videti kroz: izgrađene putene, renovirane škole i bolnice, novootvorena radna mesta.

Skupu su prisustvovali poslanik u skuptini AP Vojvodine Gavra Avramov, predsednik Izvšnog  Odbora SDP Srbije za Vojvodinu Slavoljub Arsenijević i predstavnici odbora iz Subotice, Kikinde, Novog Kneževca, Bačke Topole, Novog Bečeja i Sente.