Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić gostovao je u jutarnjem programu Nove S „Probudi se“. Povodom navoda da se priprema za funkciju ambasadora u Turskoj, Ljajić je naveo da to nije tačno i da mu tako nešto ne pada na pamet u životu, jer, kako kaže, to nije posao za njega.

 

“To je pokušaj političke sahrane”, ocenio je Ljajić navode o njegovom odlsku u Tursku i dodao da niko ne bi glasao za čoveka za kojeg 20 dana pred izbore čuje da namerava da ode i uhlebi se na nekoj novoj funkciji.

On je naveo da njegova stranka želi i da uzme učešće u novoj Vladi, nakon izbora na kojima izlazi na listi sa Srpskom naprednom strankom. Ipak nije potvrdo i da će on biti ministar i u novom sazivu.

Komentarišući smenu nekadašnjeg pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara Emira Ašćerića, Ljajić je rekao da to što je Ašćerić ostao bez funkcije ima isključivo veze sa unutrašnjim prilikama u Sandžaku i da su predsednik Srbije Alekandar Vučić i njegova poseta iskorišćeni samo kao povod.

Ljajić kaže i da nije prvi put da je Ašćerić iznosio neosnovane kritike.

“To su neosnovane kritike nekoga ko sedi na vlasti. Ne možemo sedeti na dve stolice”, kaže Ljajić.

Komentarišući posetu predsednika države Novom Pazaru tokom vanrednog stanja, Ljajić kaže da to nije bio deo funkcionerske kampanje, već da je namera bila da se pokaže ozbiljnost situacije i zaustavi rast broja zaraženih u tom gradu.