Aleksandar Vučić je sa ministrima Zoranom Mihajlović i Rasimom Ljajićem obišao radove na putu koji povezuje Tutin, Sjenicu i Novi Pazar.

„Došao sam da vam kažem da ćemo ovde da podignemo i puteve i kompletnu infrastrukturu, vodovod i kanalizaciju, sve ono što niste sanjali“, poručio je predsedik.

Vučić je najavio da će se raditi i rekonstrukcija puta Novi Pazar–Ribariće.

„Uradićemo rekonstrukciju puta Novi Pazar-Ribariće, 24 kilometara koja košta oko 530 miliona dinara. Uradili smo put Sjenica–Aljinovići, ostaje još 43 kilometara Novi Pazar-Sjenica, tako da će to sve koštati 12 miliona evra. Rekonstruisaćemo put Raška-Novi Pazar oko kojeg postoji spor oko ‘Puteva Srbije’ i ‘Novi Pazar puta’ oko toga da li će biti 510 ili 610 miliona“, rekao je predsednik.

Dodao je da će u narednim mesecima biti potpisan ugovor za put od Požege do Brnjice, i kasnije do Boljara.

„To znači dolazak kompanija, dolazak investitora, biće vam blizu i Beograd i Sarajevo“, ukazao je predsednik.

Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je da su mnogi obećavali da će put biti završen, ali da se to sada ostvaruje.

„Ovo su putevi nade, putevi života. Pokazali smo da nijedan deo zemlje nije zaboravljen. Ovo je prekretnica za život ljudi na Pešterskoj visoravni“, rekao je Ljajić.

Nakon Peštere, predsednik Aleksandar Vučić i ministri Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić obići će i radove na rekonstrukciji deonice Novi Pazar-Tutin, koju će rehabilitovati turska kompanija „Tašjapi“.

Za sve meštane na Pešteri deonica Karajukića bunari-Rasno je važna jer povezuje Tutin, Sjenicu i Novi Pazar.

Biće formiran prsten, ali i direktan put između tri varoši, što će značajno skratiti vreme za transfer do budućeg auto-puta.

Za sada, olakšaće meštanima transport proizvoda, jer se u tom kraju najčešće bave stočarstvom.

Ukupno će biti urađeno 22 kilometara puteva drugog A reda. Do sada su putevi bili makadamski.