Posle ulaganja u seoski i rekreativni turizam, obnova atraktivnog zdanja. Stari turski han već pod zaštitom države, ali dobija novu namenu.
MINISTAR trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je ispunio obećanje dato tokom lanjske posete Kosjeriću, koji je važna turistička destinacija u sistemu seoskog turizma Srbije, pa je 15 miliona državnih dinara već upotrebljeno za izgradnju teniskog igrališta, obnovu dva fudbalska terena i olimpijskog bazena. Jer, strateško opredeljenje je i razvoj rekreativnog turizma, ali se tu u varoši pod Crnokosom ne zaustavljaju.

Takođe zahvaljujući razumevanju ministra Ljajića, u Kosjeriću će biti obnovljen Stari turski han – najstarija ovdašnja zgrada koju je još 1854. izgradio ugledni Antonije Radojević, direktan potomak Antonija Kosjera, koji se sa saplemenicima doselio iz Kosjera, sa Cetinja, pa je varoš po njemu i dobila ime. U međuvremenu je Stari han stavljen pod zaštitu države, a osamdesetigh godina prošlog veka su Kosjerićani – u znak zahvalnosti prvom doseljeniku – ispred drevnog objekta podigli i spomenik. U Hanu je, inače, izvesno vreme bio smešten deo opštinske administracije, rado su ga kao autentični enterijer koristile i mnogobrojne filmske, odnosno TV ekipe, a najduži korisnik je lokalni KUD „Maksim Marković“.