Jovanović: Radimo na jačanju srednjeg sloja stanovništva i obrazovnog sistema

Pokazatelj da je u jednom društvu dostignut nivo blagostanja i slocijalne pravde je životni standard stanovništva. To se pre svega odnosi na to koliko je zdravstvo dostupno svim stanovnicima, koliko obrazovanje, a tu mislim na besplatno obrazovanje, odnosno stvaranje društva koje pruža jednake šanse svima – rekao je za RTV Kraljevo Branimir Jovanović, šef poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

– Danas je Međunarodni dan socijalne pravde i dan naše stranke. Učešćem u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti radimo na tome da ojačamo, pre svega, srednji sloj stanovništva, da kroz zakonske norme i rad na terenu ojačamo obrazovni sistem, koji nam je na vrhu prioriteta. Zastupamo koncept da i srednje obrazovanje bude obavezno. Tako radimo na ostvarivanju ideje socijaldemokratije – rekao je Jovanović.

On je istakao da onog trenutka kada država postane i ekonomski jača i kada kao opšteprhvatljive vrednosti u društvu predstavimo ideje socijaldemokratije, tada će i sama ideja biti više prihvaćena i živećemo u skladu sa takvim jednim konceptom.