Predrag Jelenković, predsednik Odbora za ekologiju Socijaldemokratske partije Srbije, učestvovao je u debati „Reč na reč“ koju organizuje Radio-televizija Srbije. Tema emisije bila je zagađenje Srbije – kako do čistih jezera i reka, čistog vazduha, šta raditi sa minihidroelektranama i kakvim političkim odlukama bi se od gomilanja problema krenulo ka rešenju.
 
Jelenković je rekao da se smanjenje emisija štetnih gasova, između ostalog, postiže i izgradnjom saobraćajnih zaobilaznica, kao i korišćenjem vozila na električni ili hibridni pogon. 
 
– Ideja očuvanja zdrave životne sredine postiže se kroz posebnu zaštitu nacionalne prirodne baštine, odnosno biodiverziteta uopšte. Stihijsko krčenje šuma mora biti zabranjeno, imajući u vidu podatak da nekoliko stotina minihidroelektrana u Srbiji ne može dostići efikasnost jednog vetroparka. Zato je neophodno ulagati u obnovljive izvore energije – rekao je Jelenković. 
 
On je naglasio da SDP Srbije svojim programom jasno definiše potrebu za očuvanjem životne sredine i u tom smislu, konstruktivnim predlozima, kroz institucionalno delovanje, nastojaće da u svojoj nameri i istraje.