Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, sa saradnicima, boravi danas u radnoj poseti Opštini Bačka Palanka, prilikom koje se sastao sa predsednikom Opštine, i predstavnicima opštinske uprave. Predsednik Opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, i sekretar Ivanišević, ovom prilikom su posetili kompaniju Browell d.o.o., Pašin-farm d.o.o, kao i kompaniju Dunavprevoz.


Razgovori su tekli u pravcu predstavljanja i definisanja podsticajnih mera Sekretarijata i mogućnosti za saradnju, udruživanje sredstava, kao i implementaciju i okupljanje oko projekata, prevashodno strateških i infrastrukturnih, od značaja za razvoj lokalne samouprave i sveukupan razvoj AP Vojvodine.
Pokrajinski sekretar za privredu i turizam je istakao činjenicu da se koncepti konkursa u predstojećoj godini, a koji su predviđeni za početak marta meseca, kreiraju, pored tradicionalnih administrativnih metoda i ,,osluškivanjem“ privrede, privrednika, turističkih poslenika, te potreba lokalnih samouprava.
Pored toga, jedna od osnovnih ideja Sekretarijata za privredu i turizam jeste ulaganje sredstava iz budžeta, koji je Sekretarijatu povećan za značajnih više od 60 odsto, i to u prioritetne, strateške, kapitalne projekte lokalnih samouprava, privrednika, kao i nastojanje da se sprovede revitalizacija projekta ,, Najbolje iz Vojvodine“, koji je davao poseban pečat u vidu oznake porekla i kvaliteta vojvođanskim proizvodima.