Savez vinara i vinogradara Srbije u saradnji sa Udruženjem proizvođača grožđa i vina, sa oznakom geografskog porekla „Srem – Fruška gora“, uz podršku Pokrajinske Vlade i Privredne komore Vojvodine, organizovao je panel-prezentaciju Programa razvoja vinarstva i vinogradarstva Republike Srbije za period 2021 – 2031. godine.

Učesnik panela, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, istakao je da su vino, hrana i dobri ljudi brendovi naše zemlje i podnevlja, i da objedinjeni u celinu čine turizam u pravom smislu. On je dodao da je Sekretarijat u 2021. godini zahvaljujući značajnom povećanju budžeta izdvojio preko dvadeset miliona dinara za unapređenje degustacionog turizma, upravo u oblasti vinarstva i vinogradarstva.

,,Ovo je pristup koji donosi rezultat jer imamo jasan cilj i jasnu strategiju iz koje ćemo kreirati akcione planove za svaku godinu, te da je svako odgovoran za ono na šta se obavezao da će učiniti i sprovesti. Početkom marta raspisujemo konkurse i za ovu namenu i koristim prilku da pozovem sve koji žele da se prijave da zajednički namenski uložimo sredstva. Put od hiljadu milja počinje jednim, prvim korakom, a ovo jeste prvi korak. Sekretarijat vraća i oznaku kvaliteta proizvoda Najbolje iz Vojvodine i smatram da će velik broj vinara i vinogradara upravo biti nosilac ovog znaka“, rekao je Ivanišević.