Kompanija ,,Color Media Communications” i časopis ,,The Economist“ i u novoj godini, a nakon uspešno održane konferencije pod nazivom ,,Svet u 2021.“, sada već tradicionalno organizuju i konferenciju poznatu pod nazivom ,,Vojvodina u 2021.” koja je održana u Skupštini AP Vojvodine.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije u našoj zemlji, događaj je praćen online. Ova konferencija je postala prepoznatljiva kao događaj koji otvara pitanja od značaja za razvoj Vojvodine u godini koja je pred nama. Učesnici kroz pet panela razgovaraju o privredi, zdravstvu, turizmu, kulturi i mnogim drugim temama u uslovima tzv. ,,nove normalnosti”, a kao i prethodnih godina, organizatori okupljaju čelne ljude Pokrajinske vlade i Skupštine APV, diuplomate, ekonomske stručnjake i vodeće privrednike iz AP Vojvodine.

U razgovoru sa moderatorom, a u okviru drugog panela, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, istakao je pojedinosti u vezi sa predstojećim podsticajnim merama Sekretarijata, a kroz prizmu aktuelne situacije i resora koje obuhvata Sekretarijat na čijem je čelu – privrede, preduzetništva, zapošljavanja, industrije i elektronskih komunikacija.

Sekretar Ivanišević je istakao da je prošlogodišnji budžet Sekretarijata uspešno namenski utrošen, ali i napomenuo da su, usled aktuelne situacije nastale zbog pandemije, te dodatnih mera usmerenih ka održanju i pomoći privredi i preduzetništvu, izostali konkursi namenjeni turizmu i zapošljavanju, te da je namera da se oni raspišu u tekućoj godini u onoj formi koja će na najbolji način odgovoriti na potrebe svih resora u nadležnosti Sekretarijata za privredu i turizam.

,,Budžet Sekretarijata uvećan je za 66 odsto u odnosu na prethodni period, što će uticati i na kreiranje mera i namensku distribuciju sredstava u oblasti privrede, turizma, ali i telekomunikacija.
Naš cilj je da mali turistički potencijali dobiju sredstva, infrastrukturu, ali i da dobiju mogućnost da apliciraju i dobiju sredstva Sekretarijata, rekao je Ivanišević.

Ivanišević je dodao kako je obilazeći jedinice lokalne samouprave, primetio evidentan zastoj u mnogim poljima, posebno kod malih proizvođača, ali je takođe i evidentno da se polako uspostavlja sistem i sve povoljnija klima u kojoj će moći da nastave sa svojim radom i uspostave poslovne procese. S tim u vezi, očekuje se raspisivanje konkursa Sekretarijata početkom marta meseca, koji će pružiti dodatni ,,vetar u leđa“ privrednicima u Vojvodini.