Građani srpske nacionalnosti iz Novog Pazara poručili su lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju da ne žele “da ratuju njegove ratove” i da nema potrebe da ih on brani, da ne bi prošli kao Srbi koje je on “branio” u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

“Mi, građani Republike Srbije, građani Novog Pazara, po nacionalnosti Srbi a po vaspitanju ljudi, se javno obraćamo gospodinu Vojislavu Šešelju.

Gospodine Šešelj, molimo Vas nemojte više da branite Srbe tako što napadate naše komšije, ljude sa kojima živimo i radimo. Novi Pazar je mali grad i ovde se svi znamo, tako da Vam možemo reći da ste izabrali pogrešnog čoveka od koga bi nas branili.

Sve ovo što radite izaziva veliku uznemirenost u Srpskoj zajednici u Novom Pazaru. Vi ste, gospodine Šešelj, ovako branili Srbe u Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini, na Kosovu, znamo dobro kako danas žive ti ljudi, tako da smo sa punim pravom zabrinuti sada kada čujemo da ste počeli da branite i nas. Za Vas je ovo možda samo politika, ali ovo su naši životi, ovo su naša ognjišta, ovi ljudi koje napadate su naši prijatelji i komšije. Dosta štete smo imali od Vas i Vaše politike tokom devedesetih, ne želimo da se to vreme vrati. Ne želimo da živimo u getou, ne želimo da ratujemo Vaše ratove, ne želimo da smo predmet vaših obračuna. Ovakvim napadima vi podstičete etničke podele, posebno na ovakav način kada to radite, ta politilka je u našem gradu doživela poraz.

Zbog toga Vas još jednom pozivamo i tražimo od Vas – prestanite da nas branite, nama to ne treba, niko Vam neće reći hvala, niko od toga neće imati koristi. Ne širite mržnju, pogotovu ne u naše ime, to Vam oprostiti nećemo”, poručili su Srbi iz Novog Pazara.

Preko hiljadu građana potpisalo je ovo pismo.