Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i državni sekretar Enes Buhić sastali su se danas sa Negovom ekselencijom ambasadorom SR Nemačke Tomasom Šibom.
 
Teme sastanka bile su jačanje saradnje između dve zemlje u oblasti infrastrukturnih projekata resornog ministarstva, posebno u domenu projekata koji se tiču zaštite životne sredine a u koje je Nemačka uključena kroz finansijsku i političku podršku.
 
Ministar Momirović istakao je da je Nemačka sa 1,9 milijardi dolara pojedinačno najveći donator Srbije i strateški partner od najvećeg značaja u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji.
 
Ambasador Šib istakao je da Srbija uvek može da se pouzda u Nemačku kao važnog partnera u infrastrukturnim projektima i na putu priključenja Evropskoj uniji. On je dodao da je razgovarao o veoma važnim infrastrukturnim projektima u koje je Nemačka uključena i finansira ih, a radi se o fabrikama za prečišćavanje vode kao i sistemu za vodosnadbevanje, ubeđen da ćemo u tom pravcu i nastaviti saradnju.
 
Državni sekretar Buhić kazao je da je za Ministarstvo od posebne važnosti saradnja sa nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) i Nemačkom razvojnom bankom KfW što je potvrda visokog kvaliteta saradnje između SR Nemacke i Srbije koja je sveobuhvatna, raznovrsna i efektivna. 
 
On je istakao da su do sada projekti koju su rađeni sa Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj i Nemačkom razvojnom bankom KfW u oblasti komunalne infrastrukture odnosili na vodosnabdevanje i upravljanje otpadnim vodama ali da se sada krenulo i sa novim projektima u oblasti zastite zivotne sredine koje ce obuhvatiti gradove i opstine u Srbiji, gde postoje velike potrebe za ulaganjima i usklađivanjem sa zahtevima EU u ovoj oblasti.