Gordana Predić

Dugi niz godina radi autorsku emisiju „VIP“ koja se posle RTV Politike, emituje na Art televiziji i još trideset lokalnih tv stanica uključujući i crnogorsku „Elmag“ televiziju. Kao autor i voditelj ove emisije ugostila je najeminentnije ličnosti iz sfere politike, kulture i umetnosti naše zemlje. Gosti su joj bili između ostalih Goran Paskaljević, Vlade Divac, Zoran Simjanović, Olja Ivanjicki, Nikita Milivojević, Momo Kapor, Goran Pitić, Mira Adanja Polak… Može se slobodno reći da ko nije prošao emisiju „VIP“ Gordane Predić i ne postoji na kulturnoj mapi Srbije. O posebnosti i kvalitetu „VIP“ – a, govori i činjenica da sve emisije preuzima i arhivira Kinoteka. Za buduća pokoljenja.

Gordana Predić, takođe je radila i kao novinar u listovima „Politika“, „Bazar“, „RTV Revija“, „Horizont“ i „ Sat“.

Dobila je plaketu grada Beograda za dokumentarnu emisiju „Tajne Beograda“, i „Zlatni melos“ – 1997. i 1998. godine za najgledaniju emisiju RTV Politika „Nedeljni ritam“.

Govori engleski i makedonski jezik i ponosna je mama Sandre i Ognjena, koji su „dobra deca, talentovana i buntovna “.

Oni koji su bili njeni saradnici, za Gocu kažu da je jedna od najpožrtvovanijih osoba koju su upoznali. Vredna i hrabra. Tolerantna i humana. Njeni prijatelji tvrde „da je sigurno najženstveniji i najlepši portparol jedne političke partije u Srbiji“.

U Socijaldemokratskoj partiji Srbije angažovala se želeći „da pokuša da se izbori za vrednosti koje se temelje na društvu jednakih šansi i socijalne pravde kao i da pokaže da žene mogu ravnopravno da se nose sa svim problemima ne čekajući da im ih neko drugi reši“. Kako ona kaže  – „Svi smo mi odgovorni za ovo društvo i pokolenja koja dolaze i zbog toga bi trebalo da se maksimalno angažujemo da ono zaista bude bolje. I to ne suvom pričom nego delima.To nije samo naša dužnost nego i obaveza.“