Svečanoj Izbornoj skupštini Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije Srbije Vrbas prisustvovali su predstavnici 12 političkih partija i tri građanske organizacije, što jasno potvrđuje uvažavanje lokalnog odbora od strane svih relevantnih činilaca političke scene te opštine.

Novoizabrani predsednik OO SDP Srbije u Vrbasu je Veljko Kovačević koji je kao poverenik vodio odbor i na prethodnim lokalnim izborima gde je ostvaren odličan rezultat, što je u svom pozdravnom govoru pomenuo i predsednik Opštine Vrbas doktor Bratislav Kažić.

veljko1

Poslanik u Skupštini Republike Srbije doktor Ivan Bauer je između ostalog u govoru rekao da za razliku od nekih koji zagovaraju radikalne mere bez ikakvog obzira prema pravima radnika, naš predsednik Rasim Ljajić je sa prvim potpredsednikom Vlade prepoznao značaj socijalnog dijaloga i za pregovarački sto doveo sindikate i poslodavce. Takva socijalno odgovorna politika je deo našeg programa koji ima za cilj da sačuva mlade kroz razvoj preduzetništva, a poljoprivrednike putem pravednijih mera subvencija koje će biti namenjeni vlasnicima malih poseda, a ne onima koji obrađuju hiljade hektara.

Prisutnima se obratio i koordinator SDP Srbije za Vojvodinu, šef Odseka za unutrašnju politiku i bezbednost pri kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije koji je rekao da će politika i naredne Vlade biti usmerena na borbi protiv korupcije i kriminala, ali za razliku od dosadašnje konkretno ce morati da se istraži i ko je kriv za sve propale privatizacije, zbog čega ti ljudi nisu do sada bili procesuirani, ko ih je i na koji način štitio. Mirkov je rekao da se mir i poverenje građana u bezbednosne organe mora povratiti jer bez toga bi bilo veoma teško graditi novi sistem.

Koordinatorka SDP Srbije za Vojvodinu Sanja Buragski je, pozdravljajući prisutne, rekla da nema privrednog napretka bez razvoja poljoprivrede, posebno u Vojvodini koja bi po kapacitetima mogla da bude rame uz rame sa vodećim svetskim proizvođačima i izvoznicima hrane, a ne da svojom proizvodnjom zadovoljava svoje potrebe i malo izvozi.

SDPS bauer_20

Novoformirani odbor u Vrbasu čine pored predsednika Veljka Kovačevića i Ognjen Miljanić, Dijana Lukić, Božidar Perović, Slavoljub Kolašinac. Hajrudin Obuća, Aleksandar Popnovakov, Dijana Bajić, Dragan Đuričić, dok je počasni predsednik Branko Đakonov.